Cilt Bakımı ve Çeşitleri

Cilt Bakımı ve Çeşitleri

Cilt Bakımı ve Çeşitleri

CİLT BAKIMI 

Cildin yüzeyinde birikmiş keratinize dokuyu arındırmak, gözenekler arasında kalmış kalıntıları, siyah noktaları, sivilceleri cilt yüzeyinden temizlemek, nemlendirmek, aydınlatmak ve canlandırmak için aylık düzenli veya kişisel günlük yaptığımız uygulamalardır. Uzman Estetisyenler tarafından sağlıklı ve detaylı bir cilt teşhisinden sonra cilt yapısına uygun bakıma karar verilir. Bakımda kullanılan ürünler medikal olup her türlü cilt tipine, probleme ve sonuca yönelik bakım çeşitleriyle ve maskeleriyle ilerlenmektedir. 

KLASİK CİLT BAKIMI 

Klasik cilt bakımı; 

· Tüm yüz boyun dekolte dahil olmak üzere genel cilt temizliği yapılır. 

· Buhar uygulaması, manuel veya vakumla gözenek temizliği High Frekans ile cilt yüzeyinde antibakteriyel etki oluşturup cildi canlandırma işlemleri 

· Cildin ihtiyacına yönelik maske uygulaması 

· Son dokunuş olarak kişiye özel serumlar, vitaminler, nemlendiriciler ve güneş koruyucu ile tamamlanır. 

Amaç; cildi yenilemek, cildin doğal hidrolipid yapısını korumak, temizlemek, oksijenlendirmek, dış etkenlere karşı korumak, nemlendirmek ve cildin kalitesini canlılığını korumasını sağlamaktır. Günlük bakım dışında her cildin uzman estetisyenler tarafından uygulanan klasik bakıma aylık ihtiyacı vardır. 

AKNE VE SİVİLCE (MEDİKAL) BAKIMI 

Akne ve sivilce oluşumuna sebep olan faktörler kişiden kişiye değişiklik gösterir. Akne oluşumuna iç hastalıklar, genetik faktörler, ergenlik gibi faktörler sebep olurken bunun dışında beslenme, stres, çevresel faktörler, iklim, hava kirliliği, yanlış bakım protokolleri veya ürünler gibi faktörler de akne ve sivilce oluşumuna ve artmasına sebep olmaktadır. 

Akne ve sivilce bakımında; 

· Tüm yüz boyun dekolte dahil olmak üzere, derin temizleme işlemi ile cilde uygun peeling uygulanır. 

· Buhar uygulaması, manuel veya ihtiyaç varsa vakum ile gözenek temizliği, high frekans ile birlikte anti-bakteriyel etki ve sivilcelerin kurutulmasını sağlama işlemi gerçekleştirilir. 

· Akneli cilde özel maske uygulamasından sonra cilt bakımı ünitesinde bulunan aplikatörle akneli cilde özel hazırlanmış vitamin kokteyli cilde püskürtülerek cilt rahatlatılır, bakımın etkinliği artırılır. 

· Son olarak sebumu dengeleyen nemlendirici ve koruyucu işlemleri ile bakım sonlandırılır. Kullanılan medikal ürünler ve özel maske ile birlikte cildin ph seviyesini düzene sokmak, akne ve sivilce oluşumunu azaltmak, gözenekleri sıkılaştırmak, skar oluşumunu engellemek, arındırmak ve tazelemek amaçlanır. 

Aylık veya cilt yapısına göre 2 haftada bir bakım protokolü belirlenir. Evde kullanılan ürünlerle beraber uzman desteğiyle bakım yapıldığında ciltte gözle görülür düzelmeler olur ve oluşabilecek sıkıntıların önüne geçilir. 

LEKE (MEDİKAL) BAKIMI 

Ciltteki leke oluşumları; hormonlardaki değişimler, hamilelik, genetik faktörler, güneş ve UV ışınları, enfeksiyonel hastalıklar, yanlış ürün kullanımı veya yanlış uygulamalar gibi birçok etkenden dolayı belirebilir veya artış gösterebilir. 

Leke bakımında; 

· Tüm yüz boyun dekolte dahil olmak üzere, derin temizleme işlemi cilt yapısına özel peeling veya frimatör desteğiyle cilt arındırılır. 

· Buhar uygulaması, manuel cilt temizliği, high frekans ile cilt temizlik aşaması bitirilir. 

· Cilt bakımı cihazımızda bulunan lenf drenaj işlemi ile lenf kanalları açılır ciltte oksijenlenme meydana gelir. 

· Cildin onarımını destekleyecek yapılandıracak cilt yapısına özel maske uygulaması, 

· Cilt bakımı cihazında bulunan lekeli cilde özel hazırlanmış kokteyli püskürtme işlemi ile cilde gerekli olan vitaminler kazandırılır. 

· Dalga boyu minimalize edilmiş cilt yapısına uyarlanmış ultrasonic ses dalgası ve sono başlık ile kullanılacak krem ve serumların deri altına penetrasyonunu sağlayarak bakım sonlandırılır. 

Kullanılan medikal ürünler cildin leke oluşumunu engellemek, cilt bariyerini güçlendirmek, oluşabilecek lekelerin önüne geçmek, cildi aydınlatmak, gerekli vitaminler ile dışarıdan destek sağlamak amaçlanır. Cilt yapısına göre aylık bir bakım protokolü oluşturulur. Evde kullanılan vitamin içerikli serumlar nemlendiriciler ve güneş koruyucular ile bakıma destek sağlanır. 

ANTI-AGING (MEDİKAL) CİLT BAKIMI 

Ciltteki yaşlanma birçok faktöre bağlanabilir. Fakat yaşlanmanın önüne geçmek dokuyu canlı tutmak ve her geçen gün daha sağlıklı ve diri bir cilde sahip olmak için kullanılan bakım ürünleri ve düzenli yaptırılan cilt bakımları bu konuda önemli ölçüde etki sağlamaktadır. 

Anti-Aging cilt bakımında klasik bakım prosedürü ile beraber özel cilt bakımı cihazımızın birçok fonksiyonundan yararlanarak ilerlenilir. 

· Genel tüm yüz boyun ve dekolte dahil tüm yüz temizlendikten sonra ihtiyaç varsa peeling işlemi ya da cilt bakımı cihazımızda bulunan microdermabrazyon başlıkları ile yapılır. Bu da cildin oldukça yenilenmesini ve ilerleyen aşamalarda toparlanmasını ve çizgilerin açılmasını sağlar. 

· Buhar uygulaması ve manuel temizleme işleminden sonra high frekans uygulanarak cilt arındırılır. 

· Kan dolaşımını hızlandırmak lenf kanallarını açmak, oksijenlendirmek ve yoğun canlılık kazandırmak amacıyla lenf bölgelerine düşük derecede vakum uygulanır. 

· Lifting bakımının etkinliğini artırmak için, galvanik akım ile yüzdeki kaslara cilt bakımı cihazı ile uygulama yapılarak yüz kasları çalıştırılır, hücresel fonksiyon artırılır. 

· Yoğun olarak hyaluronic asit, peptid ve vitamin bulunan maske uygulaması 

· İçerisinde havyar, hyaluronic asit, peptid, vitamin ve minerallerden oluşan bakıma özel hazırladığımız kokteyl cilt yüzeyine püskürtülerek cilt tazelenir, aydınlanır ve ışıldar. 

· Anti-aging serum ve nemlendiricilerin penetrasyonunu sağlamak amacıyla sono uygulama ve düşük frekanslı ultrasonic ses dalgası uygulanır. Güneş koruyucu ile işlem sonlandırılır.